Serik’te sıcak havalar karpuz hasadını öne çekti
Serik’te sıcak havalar karpuz hasadını öne çekti Türkiye’nin örtü altı üretim merkezi Antalya’nın Serik ilçesinde karpuz hasadına başlandı. Serik ilçesi Dikmen Mahallesinde yetiştirilen karpuzun seradan çıkış fiyatı kilosu 23 ile 25 TL arasında değişiyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ile erken başlanan karpuzların hasadına başlandı. Ocak ayında ekilen yerli karpuzların aroması ve tadıyla İran karpuzuna karşı rekabet edebilecek güçte olduğunu anlatan tüccar Kasım Yaşar, "Karpuz hasadımız başladı. Hasat için meyvemizin günü geldi. Paramız dışarıya gitmemesi için üreticilerimiz bu ürünü yetiştirmiş. Hasadını yaptığımız karpuzları Ankara’ya göndereceğiz. İç piyasada her yere hizmet veriyoruz. Karpuzların aroması, tadı çok güzel. Vatandaşımız, İran karpuzu yerine yerli malımız olan karpuzları tercih etsin. Türkiye’nin malı kendine yeter” dedi. Karpuzumuzun kilogram fiyatının 23 - 25 lira arasında olduğunu aktaran Yaşar, “İlk hasadımızda 1 dönümde ortalama yaklaşık 4 ton kırım yapacağız. Haftaya yine bu şekilde hasada devam edeceğiz. Burası yaklaşık 6 dönüm bir sera. Üreticimiz Ocak ayında üretime başlamış ve yaklaşık 3 ay sonra da hasada başlandı" şeklinde konuştu.
Benzer Haberler
Boğazkent Karavan Parkı ücretli oldu !
Okulda başarılı olması için ara tatilde sanayiye gönderilen genç, çalıştığı işi meslek haline getirerek kendi iş yerini açtı.
Serik’te çiçek üreticileri Anneler Gününden umutlu
Yaşıtları oyun oynarken, okul çıkışında çalışarak başladığı meslekte kendi iş yerini açtı,
SADO MARKASINI ANTALYA'NIN TÜM İLÇELERİNE YAYMAYI DÜŞÜNÜYORUZ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Serikli çiftçilere 700 zeytin fidanı
Serik’te sıcak havalar karpuz hasadını öne çekti
Alanyalı çocuklar ‘Halk Mama’ ile buluştu